حاجی رضا تیموری، با اشاره به کمبود بارش و نیز تامین برق از نیروگاههای برق آبی اظهار کرد: مدیریت مصرف و تقاضا باید براساس برنامه ریزی اصولی صورت گیرد. طبق سهمیهای که به شرکت توزیع داده شده است ما باید در راستای چند محور حرکت کنیم. نخست همکاری با صنایع است که بخش تعمیراتی خود را در فصل تابستان انجام میدهند و بخشی هم در قبال مدت زمانی است که انرژی مصرف نکردند و ما برق آنها را خریداری خواهیم کرد.
او تصریح کرد: بحث دیگر در ارتباط با کشاورزان است، طبق موافقتنامهای که با واحدهای مبادلهای انجام شده است کشاورزانی که چهار ساعت برق چاه را در پیک بار مصرفی خاموش کنند حدود ۲۰ ساعت برق رایگان داده خواهد شد.
تیموری گفت: ۳۰ درصد بدهکاران برق در بخش کشاورزی هستند که تعرفه آنها کشاورزی است، زیرا چاههای آب شرب آبفای شهری و روستایی با تعرفه کشاورزی محاسبه میشود و ۲۰ درصد دیگر بدهکاران، مصرف کنندگان خانگی و مابقی بدهکاری نیز به بخش ادارات عمومی و صنعت مربوط میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران گفت: پرداخت نشدن بهای انرژی مشترکان که به ۳۰۱ میلیارد تومان بالغ شده امروز یکی از چالشهای بزرگ این شرکت است.
تیموری با تاکید براینکه آب پشت سدها کاهش پیدا کرده است، اظهار کرد: ما ۹ هزار و ۳۰۰ مگاوات برق از طریق نیروگاه برقآبی داشتیم و امسال این میزان به ۶ هزار مگاوات رسیده است. یعنی ۳ هزار و ۳۰۰ مگاوات کمبود داریم و هر ساله هم نسبت به سال قبل ۵ درصد با رشد مصرف همراه هستیم؛ اگر این ۵ درصد را نسبت به پیک سال گذشته مدنظر قرار دهیم تقریبا ۲ هزار و ۷۰۰ مگاوات کسری خواهیم داشت، بنابراین این میزان به اضافه ۳ هزار و ۳۰۰ در مجموع چیزی حدود ۶ هزار مگاوات کسری داریم. از این کسری حدود ۲ هزار مگاوات نیروگاه جدیدی است که سال گذشته وارد مدار شدند و میتوانند آنها تامین کننده باشند و مابقی نیاز به مدیریت مصرف دارد.
تیموری افزود: در پیک مصرف انتظار ما این است که مردم همکاری کنند و مصرفشان را به غیر پیک از ساعت ۱۱ صبح تا ۳ بعد از ظهر و شبها از ساعت ۷ تا ۱۱ شب بیندازند.
او تاکید کرد: اگر مردم ۱۰ درصد صرفه جویی کنند در این صورت در تابستان مشکلی نخواهیم داشت.
تیموری با اشاره به اینکه در استان تهران، ۱۸ مگاوات نیروگاه انرژی خورشیدی احداث و به بهره برداری رسیده است، افزود: یک نیروگاه ده مگاواتی خورشیدی در شهرک حسن آباد، نیروگاه هفت مگاواتی دیگری در دماوند وارد مدار شده و تعدادی نیز نیروگاههای کوچک چند کیلوواتی پراکنده هستند که در مجموع تولید آنها به یک مگاوات میرسد. با خرید تضمینی ۲۰ ساله برق از تولید کنندگان برق خورشیدی، میل و رغبت برای سرمایه گذاری در این زمینه افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران تصریح کرد: لازمه توسعه انرژی خورشیدی این است که اداره استاندارد و جهاد کشاورزی در این بخش همکاری کنند و زمین مورد نظر را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهند تا سرمایهگذار بتواند نیروگاه خورشیدی را احداث کند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران یکی دیگر از چالشهای این شرکت را نقدینگی شرکت دانست و گفت: بهای انرژی و بهای انشعاب و نیرو رسانی به مشترکان جزو حقوق عمومی مردم است، ولی دولت، این وجوه را به عنوان درآمد لحاظ کرده و مبالغ آن را به حساب خزانه وارد میکند. از دولت میخواهیم این منابع که حقوق مردم است را در اسرع وقت به شرکتها عودت دهد تا بتوانیم در قبال آن وظیفه خود را که احداث شبکه و نصب انشعاب است را اجرا و خدمات پس از فروش که جزء وظایف ماست را به مشترکان ارائه کنیم.
:تاریخ ۸ خرداد ۱۳۹۷
:زمان ۰۱:۳۴