به گزارش عقیق زرین، دکتر محمد بهرام زاده، عضو هیئت علمی بنیاد ایرانشناسی که به نمایندگی از حضرت آیت الله سید محمد خامنهای، ریاست عالیه بنیاد ایرانشناسی در این جلسه حضور داشت، ضمن تشکر از برگزاری جشنواره گفت: اهمیت این مراسم برای بنیاد ایرانشناسی از دو وجه است، اول هنر فرش و قالیبافی که از اصیل ترین هنرهای ایرانی اسلامی است و دوم منطقه زاگرس که پژوهش های ما، نشان از قدمت دیرینه حضور انسان هوشمند در این منطقه دارد.
وی افزود: زاگرس علاوه بر همه اهمیت های خود، از این وجه که همگرا کننده بسیاری از قومیت سازی های ایرانی است دارای اهمیت بیشتری است.
دکتر بهرام زاده ادامه داد: نمادها و نقش های موجود بر روی فرش های منطقه که در نمایشگاه نیز موجود است، حکایت است تمدن دیرپای منطقه داشته و باورهای آسمانی و وحدت گرای موجود در حوزه زاگرس را بازنمایی می کند.
وی ضمن تشکر از برگزارکنندگان جشنواره و تاکید بر نقش دفتر منطقهای زاگرس به عنوان تنها نمایندگی بنیاد ایرانشناسی در غیر از مرکز استان در شناسایی تاریخ، تمدن و فرهنگ منطقه از فرماندار نهاوند خواست حمایت های بیشتری از این دفتر داشته باشد، تا اقدامات انجام شده به نتیجه نهایی برسند.
در ادامه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه بازار فرش دستباف در رکود به سر می برد، گفت: برخی مشکلات ارزی همچنان گریبان گیر صادرات فرش است و حلنشده باقی مانده است.
حمیدرضا متین در جشنواره فرش استان همدان از برگزاری دومین نمایشگاه فرش استان همدان به میزبانی شهرستان کبودرآهنگ خبر داد و گفت: زمانی همدان در زمینه صادرات فرش بهعنوان بارانداز بود و از همدان به نقاط مختلف جهان صادر میشد که این روند تداوم پیدا نکرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان اظهار کرد: خوشبختانه در استان همدان آمار پیلهوری بالایی داریم و در این راستا از فرشبافان جهت ارائه آموزشهای مختلف حمایت خواهیمکرد.
وی عنوان کرد: مواد اولیه فرشبافی در جنگ اقتصادی نابرابری که شروع شد و هنوز هم ادامه دارد کم شد و بازار فرش دستبافت را تا حدودی به رکود هدایت کرد.
متین با اشاره به افزایش هزینههای بافت فرش، گفت: با وجود مشکلات همچنان بازار صادرات فرش ایران به کشورهای خارجی نسبت به سالهای ۹۵ و ۹۶ رو به افزایش است.
وی با اشاره به نبود بازار فروش متمرکز برای این صنعت، گفت: متأسفانه با توجه به هزینه تمامشده فرش برای بافندگان و نبود بازار فروش مناسب قالیبافان متضرر میشوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با توصیه به قالیبافان، گفت: انتظار میرود بافندگان قیمتها را منطقی تعریف کنند تا خلأ و ضعف کاهش فروش فرش دستبافت از بین برود.
وی هدف از برگزاری این جشنوارهها را ایجاد فضای رقابتی و همچنین ارائه محصولات تولیدی توسط بافندگان عنوان کرد و گفت: امیدواریم سایر بافندگان استان همدان هم در راستای هرچه باشکوهتر برگزار شدن این برنامهها شرکت فعال داشته باشند.
فرماندار نهاوند در جشنواره فرش دستباف نهاوند، از پرداخت ۳ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال زایی در حوزه صنعت نهاوند خبر داد.
مراد ناصری در جشنواره فرش دستبافت استان همدان که به میزبانی شهرستان نهاوند گفت: بلایی که صنعتگران با تصمیمات غلط در گذشته سر فرش آوردند از اتخاذ تصمیمات غلط دولتهای گذشته کمتر نبود.
فرماندار نهاوند با بیان اینکه نمایشگاه فرش به سبب رو در رو شدن تولید کنندگان و متولیان فرش برگزار شده است، گفت: ارتباط فعالان حوزه فرش دستبافت حلقه مفقوده ای است که موجب بروز ایستایی در موفقیت شده است.
ناصری اظهار کرد: کاش امروز در این جشنواره مسئولین مرکز فرش کشور حضور داشتند تا مشکلات این حوزه نظیر کپی برداری، عدم بازار فروش مناسب و غیره را از نزدیک مشاهده می کردند.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته توسط صنعت، معدن و تجارت نهاوند طی ۱۵ ماه گذشته، گفت: مجموع پرداختیهای شهرستان نهاوند در حوزه صنعت و معدن طی سال گذشته ۳ میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: این مبالغ اندک به میزان ۱۵ میلیون تومان وام نمیتواند برای یک بازه زمانی طولانی مدت ایجاد اشتغال کند و باید در این خصوص توجه ویژهای صورت بگیرد.
:تاریخ ۲۶ تیر ۱۳۹۸
:زمان ۰۶:۴۱